31 mar. 2011

DEZBATERE PUBLICĂ PE TEMA ZONEI DE RECREERE MAMUT ŞI PARCUL DENDROLOGIC ”DR. IOAN VLAD” - VALEA POPII

Extras din mail-ul trimis Primăriei Alba Iulia în data de  31.03.2011, ora 4:23 PM

   În atenţia,
Domnului primar Mircea Hava, doamnei arhitect şef Hedviga Călin
şi persoanelor responsabile cu implementarea proiectului
,, VALORIFICAREA RESURSELOR TURISTICE NATURALE IN
ZONA MAMUT-PARCUL DENDROLOGIC ”DR. IOAN VLAD” - VALEA POPII
MUNICIPIUL ALBA IULIA
        
       
       ....................................................


       Am ţinut să precizez cele de mai sus deoarece, din păcate în data de 29.03.2011,  nu am putut da curs invitaţiei domnului primar Mircea Hava, de a participa la dezbaterea publică organizată de primărie la orele 16.00 pe tema proiectului ,, VALORIFICAREA RESURSELOR TURISTICE NATURALE IN ZONA MAMUT-PARCUL DENDROLOGIC ”DR. IOAN VLAD” - VALEA POPII, MUNICIPIUL ALBA IULIA
       Nu ştiu cu exactitate care au fost propunerile cetăţenilor prezenţi la dezbaterea publică şi îmi cer scuze anticipat, dacă vreuna din propunerile pe care le voi face în continuarea acestui e-mail, se repetă.
      Propunerile mele sunt următoarele, în ordinea importanţei lor :
        1.   La punctul 1) Amenajarea zonei recreative “Parcului dendrologic- Dr. Ioan Vlad”......, introducerea după alineatul cu nr. 9, respectiv : alimentare cu energie electrica se face de la reteua stradala existenta....., doar până la finalizarea proiectului - după modelul pe care îl găsiţi aici. Binenţeles, cu sprijinul domnului Moldovan Nicuşor şi echipei pe care o conduce, acest proiect poate fi încă un important succes la portofoliul echipei din Primăria Alba Iulia, dacă în urma unor viitoare studii se dovedeşte că o microcentrală de acest gen ar putea avea un randament ridicat.
       
         2.  La punctul 2) Amenajare alee pietonala si pista pentru cicloturism ............,
vă rog să aveţi în vedere definiţia cuvântului cicloturism, pe care o găsiţi aici ,
şi să precizaţi cu exactitate dacă vor putea avea acces doar bicicletele cu pedale sau şi ciclomotoarele. Consider printr-o precizare strictă, s-ar putea evita din start orice fel de neînţelegeri pe acest subiect.
              Rugămintea mea este de a se permite accesul pe această pistă şi iubitorilor sportului cu role (sunt practicant al acestui sport începând cu anul 1996 şi nu sunt singurul). În acest sens rugându-vă să aveţi în vedere şi caracteristicile betonului asfaltic BA8, din care va fi realizată pista (cf. acestui proiect) şi găsirea unei soluţii de compromis, în cazul în care nu s-a avut în vedere faptul că materialul de suprafaţă al pistei trebuie să fie cât mai fin (frecarea cât mai scăzută). Acest lucru este necesar şi datorită faptului că cei care care vor dori să facă sport pe această pistă, nu sunt toţi posesori de biciclete tip ,,mountain bike'' cu cauciucuri groase, unii având biciclete de tip semicursă cu cauciucuri subţiri.
           Pentru respectarea actelor normative trebuie avută în vedere şi Hotărârea Guvernului României, privind organizarea reţelei naţionale de trasee cicloturistice - RNTCR. (hotărârea poate fi găsită aici)

         3.  Din punctul meu de vedere tinerii şi nu numai ei, ar lua cu asalt această zonă turistică, dacă în Parcul dendrologic „Dr. Ioan Vlad”, respectiv în spatiul de recreere din zona MAMUT, se va avea în vedere amplasarea unor mijloace tehnice, asemănătoare cu cele din Parcul Cetate, prin care publicul va avea acces la internet gratuit, de tip Wi-Fi.

         4.   Până la finalizarea lucrărilor
este imperios necesar, întocmirea unui regulament care să conţină regulile de acces şi folosire, a tot ceea ce se pune la dispoziţia publicului prin acest proiect. Regulamentul să fie aprobat prin hotărâre de consiliu şi cred că ar trebui să conţină un set de sancţiuni şi contravenţii drastice, pentru cei ce nu îl respectă, inclusiv munca în folosul comunităţii (,,dacă mai există aşa ceva'' :) ).
           Acestea sunt propunerile mele, de care vă rog să ţineţi cont.
         
           Vă mulţumesc pentru interesul acordat.


                 Cu stimă,

                               Simedru Claudiu Traian

 Pentru promovarea acestui proiect şi a ideii de dezbatere publică, conţinutul acestui mesaj va fi postat pe blogul personal şi diferite site-uri de  socializare.           


contact:
0733......
 
 
PROIECTUL POATE FI GĂSIT PE INTERNET LA LINK-UL : http://www.apulum.ro/ro/pdf7/obiectivce_parc_dendrologic.pdf
proiect zona Mamut şi parc dendrologic